Foto: Emil Vestre

MÍO

MÍO har markert seg i undergrunnen for å levere energiske og forlokkende konserter. Med en rå frontvokalist som griper tak i lytteren og nekter å gi slipp, er MÍO et friskt pust i folk-rockens univers. Et av Norges mest spennende og unike up-and-coming band.  


Musikken fenger og treffer hardt, uten å miste balansen med sine dynamiske og sårbare sider. En rik inspirasjon fra norsk folkemusikk, 70-tallsprog, norsk rock og punk, gir MÍO et stort rom for lek og eksperimentering. Fuzzet felespill og krulling slås sammen med et stort arsenal av folkeinstrumenter, jazzinspirert rytmeseksjon, melodisk bass og ekspressiv gitar.  


MÍO har base i Oslo og består av seks musikere fra hele landet. Bandet ble startet av vokalist Dionisia Fjelldalen og bassist Marianne Friisberg Larssen i 2019. Deres første utgivelse, EPen “MÍO” kom i 2020. Debutalbumet “Ingen tid å miste” kommer i 2023.  


Gruppa har siden oppstart spilt over 20 konserter, deriblant Øyafestivalen 2022, Samfundet i Trondheim (Knaus 23:59), Vaktbua i Kristiansand, Blitz’ 40 års jubileum og Musikkfest Oslo. For tiden forbereder de seg til albumturné i 2023 og de er i år plukket ut til MØST’ Katapult-satsning for unge, lovende musikere.